Opinie

  1. Uwielbiam! Od zeszłych wakacji, ‘sernik’ jadam już tylko w tym wydaniu! Zamiast cukru dodawałam ksylitol, syrop klonowy, miód..z każdym słodem przepyszny.
    Tylko od zawsze miałam jeden i ten sam problem…ze spodem, niby robiłam dokładnie z przepisu, ale ciasto zawsze wychodziło bardzo twarde, w efekcie rozwalało się…gdzie mogłam popełnić błąd?
    ostatecznie zaniechałam dalszych prób i piekę samą ‘masę serową’, obowiązkowo z musem truskawkowym! 🙂
    Dziękuję bardzo za ten przepis. Pozdrawiam serdecznie.

    1. robiłam ten serniczek super , dla Pani Agath spód zmodyfikowałam dodałam dwie łyżki mleka upiekł się, ciasto było zwarte i wcale się nie kruszyło pozdrawiam

  2. ale mi to dietetyczny zwłaszcza ten cukier ktory tam dodano .

    1. Słowo dietetyczny odnosi się tutaj do niższej kaloryczności sernika w stosunku do tradycyjnego. Dzięki dodatku otrębów, mąki owsianej oraz płatków owsianych taki sernik charakteryzuje się również dużo niższym indeksem glikemicznym, mimo iż w składzie jest cukier.Im niższy indeks glikemiczny tym mniejszy wzrost poziomu cukru po spożyciu deseru.

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *