Jesteś na:
Ostatnio dodane
Zobacz wszystkie

Coraz więcej pojawia się publikacji dotyczących oddziaływania naturalnych składników żywności w chorobach nowotworowych. Czy leczenie raka prostaty można wspomóc naturalnymi metodami?

Właściwe dieta i styl życia w przewlekłym zapaleniu trzustki pozwolą złagodzić objawy oraz spowolnić postęp choroby.

Pomidorami na potęgę zajadają się mieszkańcy krajów śródziemnomorskich. Coraz częściej sięgamy po nie także my. Dlaczego? Czy warto włączyć je do diety?

Trądzik różowaty, choć jest chorobą nieuleczalną, można skutecznie łagodzić jego objawy – nie tylko z pomocą antybiotyków.

Każdego roku hoduje się około 102 milionów ton bananów, które są dystrybuowane w ponad 120 państwach. Czym zasłużyły sobie na taką popularność?

Dopamina to związek wpływający zarówno na nasz nastrój, jak i zdolność ruchu. Co możemy zrobić, aby za jej pośrednictwem poprawić swoje funkcjonowanie?

Piperynę kojarzymy głównie z ostrością smaku i poprawą trawienia. Jej działanie sięga jednak o wiele dalej. Czy może okazać się skuteczna w leczeniu depresji, nowotworów i otyłości?

Goździki stosowane są w Chinach od około 2000 lat. Atutem tej przyprawy jest nie tylko smak, ale również wiele właściwości prozdrowotnych.

Naczyniak na wątrobie to najczęściej występujący nowotwór niezłośliwy wątroby. Czy powinniśmy się go bać i jak mu zapobiec?

Tłuszcz – niezbędny i jednocześnie niebezpieczny. O tym jak dobierać tłuszcze tak, aby wyszło nam to na zdrowie.