Jesteś na:
Ostatnio dodane
Zobacz wszystkie

Przez długi czas sądzono, że sen to bierny stan, w którym mózg zatraca swoją aktywność. Dziś wiadomo, że prawda jest zupełnie inna.

Pieczywo chrupkie to niemal symbol zdrowego odżywiania. Skąd wziął się ten mit i jak jest naprawdę?

O L-karnitynie i lecytynie zwykło mówić się w superlatywach. Okazuje się, że oprócz swoich dobrych stron kryją w sobie potencjał do niekorzystnych procesów w ludzkim organizmie. Wszystko to za sprawą bakterii zasiedlających jelita.

Stres i choroby serca – to dwie pierwsze przyczyny zgonów w krajach rozwiniętych. Czy substancje naturalnie występujące w cytryńcu chińskim mogą pomóc nam bronić się przed nimi?

Olejek imbirowy może mieć zastosowanie w wielu schorzeniach. Kiedy może nam pomóc i w jaki sposób z niego korzystać?

Afrykańskie Mango – suplement wspomagający odchudzanie. Czy warto w niego zainwestować?

Medyczna marihuana może być skuteczna w leczeniu niektórych objawów chorób, jednak ogólny zachwyt nad jej potencjalnymi właściwościami i ruchy dążące do legalizacji są nad wyraz entuzjastyczne i nieproporcjonalne do udokumentowanych efektów leczniczych.

Aby znacząco zmniejszyć częstotliwość występowania zgagi wystarczy wprowadzić kilka prostych zmian w sposobie odżywiania.

Podobnie jak producenci suplementów diety mających odkwaszać organizm, dystrybutorzy jonizatorów wody wprowadzają nas w błąd. Ceny urządzeń sięgają blisko tysiąca złotych – a to niemało za zupełnie bezużyteczny gadżet.

Malpighia emarginata, czyli Acerola. O tym dlaczego jej owoce są niezwykłe oraz czy możemy cieszyć się nimi w Polsce.